Каша от коприва

Основно, разядка или просто на филийка
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 12.03.2017
Каша от коприва
 
Необходими продукти:
400 г коприва
500 мл вода
100 мл олио
3-4 сухи люти чушки
5 с. л. царевично брашно (фино смляно)
2-3 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Копривата се почиства и се измива. Залива се с вряла вода и се оставя под капак за 10 минути. Прецежда се, като малко от водата (около 100 мл) се запазва. Пасира се със заделената течност.
2
Олиото се загрява. Прибавят се копривата, начупените сухи чушки и сол на вкус. Налива се водата и щом течността кипне, силата на огъня се намалява и сместа се оставя да къкри, докато копривата се свари.
3
Царевичното брашно се размива в малко вода и се прибавя на тънка струя, като се разбърква. Оставя се да ври, докато олиото излезе на повърхността. Прибавя се накълцаният чесън, разбърква се и ако е необходимо, се посолява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: