Каша от гъби с вино

Рецепта от книга на Пенка Чолчева
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2012
Каша от гъби с вино
 
Необходими продукти:
200 г пресни гъби
2 скилидки чесън
1 ч. ч. бяло вино
3 ч. ч. вода
4–5 с. л. краве масло
4–5 с. л. брашно
1/3 връзка копър
2–3 стръка мащерка
100 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус

за волованите:
1/2 пакет бутертесто
1 яйце за намазване
сол, черен пипер и мащерка на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каша от гъби с вино

Гъбите се измиват и се нарязват на ивички. Водата се подсолява и се смесва с виното. Слага се на котлона да кипне. Добавят се гъбите и се оставят да се варят 10–15 минути.

 


2
Каша от гъби с вино 2

Брашното се запържва в маслото. Слага се нарязаният наситно чесънът. Постепенно се налива бульонът, като се разбърква. Сипва се сметаната и накрая се слагат гъбите. Оставя се да къкри 7–8 минути.

 


3
Каша от гъби с вино 3

Готовата каша се овкусява със сол, черен пипер и наситенените копър и мащерка.

 


4
Каша от гъби с вино 4

Бутертестото се изтънява и от него се изрязват кръгове.

 


5
Каша от гъби с вино 5

На половината от тях се изрязват сърцевината с помощта на по-малък ринг. Големите кръгове се намазват с разбитото яйце и върху тях се поставя външната част на изрязаните вече по-малки кръгове. Подправят се с малко черен пипер, морска сол и мащерка и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

 


6
Каша от гъби с вино 6

Гъбената каша се разпределя във волованите и се украсява със стръкче копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2016
За първи път правя каша с варени гъби и резултатът определено ме изненада приятно
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2013
Малко хора знаят, че гъбите са, месото за вегетарианците!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: