Каша от челядинки

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 06.05.2014
Каша от челядинки
 
Необходими продукти:
250 г челядинки
4 стръка пресен лук
80 г краве масло
350 - 400 мл прясно мляко
1 - 2 с. л. брашно
2-3 стръка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каша от челядинки
Челядинките имат специфичен аромат и вкус и са много подходящи за приготвянето на супи, плънки, каши или гарнитури.
Измийте добре челядинките, след което ги отцедете от водата, отрежете пънчетата, а ако са дребни, ги използвайте цели.
Лука нарежете на ситно. В тиган разтопете 50 г масло и към него добавете ситно нарязания лук и гъбите.
2
Каша от челядинки 2
Разбъркайте добре и ги оставете да се задушат, докато гъбите омекнат и намалят обема си. Веднага ще усетите невероятния аромат на ястието и всички в къщата вече ще знаят, какво приготвяте. Добавете сол на вкус и 1 или 2 с. л. брашно, като го поръсите и разбърквате внимателно, за да се разпредели брашното равномерно и да не се получат бучки.
3
Каша от челядинки 3
Добавете и 2-3 стръка прясна мащерка. (По правило: когато има челядинки, то вече има и дива мащерка.)
Към гъбената смес добавете 350-400 мл прясно мляко. Бъркайте добре, като кашата от гъби трябва да ври докато се сгъсти.
След като кашата от гъби достатъчно се сгъсти – тя е готова.
4
Каша от челядинки 4
Това пролетно ястие е много вкусно и лесно за приготвяне. Разнообразете своята трапеза с него. Всеки различен вид гъби има различен вкус и аромат, който се пренася и върху ястията, приготвени със съответния вид гъби.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Аз направих ястието с кралски печурки,получи се перфектно,подходящо е и за сос към месо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: