Късър по оригинална турска рецепта

Идеалното мезе
Източник: Sonia Valkova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.05.2015
Късър по оригинална турска рецепта
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. булгур
1-2 домата
1 краставица
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
5-6 листа зелена салата
5 с. л. доматено пюре
1-2 лимона
олио
1 щипка червен пипер (по желание)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се слага в тенджера, залива се с вряла вода (така че водата да стига до 2 см над булгура) и се оставя да поеме течността.
2
Нарязваме доматите, краставицата, зелената салата, лука и магданоза.
3
В тиган сипваме олио (на вкус) и към него прибавяме доматеното пюре, червен пипер (по желание) и посоляваме. Запържваме сместа за няколко минути, прибавяме я към булгура и разбъркваме добре.
4
Оставяме сместа леко да се охлади и добавяме нарязаните зеленчуци, прясно изцедения сок от 1 или 2 лимона (според вкуса) и разбъркваме отново.

Съвети:
Късърът се сервира изстинал, затова може да го съхранявате и в хладилник до 2 дни. Ако не ви се чака, може да го консумирате и топъл. Подходящ е и като предястие, и като салата. Може да се поднесе дори и като основно ястие, защото освен, че е много вкусен, също и засища.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: