Касапски сарми

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2003
Касапски сарми
 
Необходими продукти:
900 г свински черен дроб
300 г сланина
3–4 бр. свинско було
1 голяма глава кромид лук
1 червена чушка
1 люта чушка
1/2 връзка магданоз
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Касапски сарми
Сланината и лукът се нарязват надребно. От лютата чушка се отстранява семето и се реже наситно, а дробът се реже на по-едри късове. Смесват се в подходящ съд, овкусяват се с подправките и накълцания магданоз и се разбъркват.
2
Касапски сарми 2
Булото се измива и се накисва за 1/2 час в хладка вода. Разстила се върху плота и се нарязва на парчета колкото длан. Завиват се сарми, притискат се, за да излезе въздухът, и се подреждат в намаслена тава. Наливат се 1-2 пръста вода и ястието се запича за 1/2 час при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: