Картофки с подправки на фурна

Източник: Андон Петров
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.06.2014
Картофки с подправки на фурна
 
Необходими продукти:
500 г малки картофки
риган на вкус
20 г копър
2 средно големи глави чесън
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре и се пускат в кипяща вода за около 7-10 минути. Не прекалявайте с варенето, после ще се пекат във фурна.
2
Извадете картофите и ги измийте със студена вода , за да спрете процеса на варене. След това ги изсипете в предварително намазана с тънък слой масло тава и подправете с подправките. Чесънът се слага на цели скилидки в тавата, а копърът се нарязва наситно.(По желание може леко да запечете чесъна и копъра на сух тиган за по-силен аромат.)Всичко се разбърква и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
3
След около 15 минути , извадете картофите и добавете маслото. Разбъркай те и върнете картофите да се допекат. Може да печете малко по-продължително, ако искате приятен червеникав загар по картофките. Поднесете ги топли, гарнирани с една идея пресен копър и студена бира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2017
страхотни ароматни и лесни картофки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: