Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”

Радват се на голяма популярност, вероятно защото са наистина много, много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2012
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”
 
Необходими продукти:
5–6 средно големи картофа (млади и еднакви по големина)
50 мл зехтин
1/2 ч. л. морска скол
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. смлян черен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка

за соса:
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
1–2 кисели краставички
1/4 глава червен лук
3–4 стръка естрагон
белтъкът от 1 сварено яйце
1 с. л. каперси
3–4 капки лют сос
1 с. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар”

Картофите се измиват много добре с четка, след това се нарязват на полумесеци.

 


2
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 2

Слагат се в подходящ съд и се готвят на пара. Охлаждат се леко и се овкусяват със смес от сухите подправки.

 


3
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 3

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и намазана със зехтин (може и в тавата да се посипе от сухите подправки). Напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


4
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 4

Лукът, краставичките, естрагонът и белтъкът се нарязват наситно.

 


5
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 5

Смесват се останалите продукти за соса и се разбърква.

 


6
Картофи „Уеджис” със сос „Тартар” 6

Картофите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2019
Картофите се готвят до полуготовност. Няма как да се даде точно време, защото то зависи от това как са нарязани, сорта, парата и други фактори. Затова трябва да се проверяват периодично.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2019
Колко време се готвят на пара?
4.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
Вчера си поръчах в един ресторант картофки \"Уеджис\", които толкова се различаваха от показаната тук рецепта, че аз се разгневих и днес си ги приготвих отново у дома. Нали неволята помагала...:))))))
3.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусно стана.Бравоооооооо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: