Картофи с праз и сирене

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5-6 картофа
100-150 г сирене
125 г краве масло
2-3 скилидки чесън
2 стръка праз лук
5-6 стръка копър
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Картофи с праз и сирене
Празът и чесънът се нарязват наситно и се задушават около 10 минути на слаб огън в нагорещения зехтин и 20 г масло. Прехвърлят се в купа.
2
Картофи с праз и сирене 2
Картофите се обелват и се нарязват на много тънки колелца.
3
Картофи с праз и сирене 3
Колелцата се подреждат на дъното на тигана, в който е бил лукът, и се намазняват с разтопено масло.
4
Картофи с праз и сирене 4
Отгоре се разпределя половината от задушените праз и чесън, поръсва се с настъргано сирене и се покрива с втори пласт картофи.
5
Картофи с праз и сирене 5
Картофите се поръсват със сол, поливат се с масло, прибавя се останалата част от праза, поръсва се с накълцан копър и се покрива с останалите картофи.
6
Картофи с праз и сирене 6
Ястието се намазва с масло, покрива се с фолио и се притиска с друг тежък съд, за да няма въздух по време на печенето.
7
Картофи с праз и сирене 7
Пече се на умерено загрят котлон около 15 минути, след което се развива, обръща се в чиния и се връща в тигана.
8
Картофи с праз и сирене 8
Горният пласт картофи се намазва с масло и се покрива с фолио. Ястието отново се притиска със съда и се пече още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: