Картофи с праз и бекон в гювече

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 г сирене "Дунавия"
50-60 г ивици бекон
4 яйца
1 стрък праз
1 скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1-2 щипки индийско орехче
черен или бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи с праз и бекон в гювече
Ивиците бекон се запържват в суха тенджера на тих огън. След това се изваждат и се нарязват на малки парчета.
2
Картофи с праз и бекон в гювече 2
Празът и скилидката чесън се нарязват наситно.
3
Картофи с праз и бекон в гювече 3
Празът се запържва в мазнината от бекона за около 1 минута, след което се добавя наситненият чесън.
4
Картофи с праз и бекон в гювече 4
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се добавят към праза.
5
Картофи с праз и бекон в гювече 5
Зеленчуците се овкусяват със стритото кубче бульон и с настъргано индийско орехче. Заливат се с 1-2 к. ч. топла вода и се задушават под капак 10-15 минути.
6
Картофи с праз и бекон в гювече 6
Яйцата се разбиват, към тях се прибавя натрошеното сирене и се поръсват с черен пипер на вкус.
7
Картофи с праз и бекон в гювече 7
Задушените картофи и праз се разпределят в гювечета, поръсват се с парченцата бекон и се покриват със заливката. Пекат се под капак около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Към края капаците може да се отстранят и ястието да се запече за кратко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: