Картофи с чери домати на фурна

Поднесени със запечено сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни картофи
4 малки глави лук
250 г чери домати
400 г краве сирене
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи с чери домати на фурна
Картофите се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на шайби. Нареждат се в тава, заливат се с 40 мл от зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат 40 минути.
2
Картофи с чери домати на фурна 2
Лукът се обелва, нарязва се на полумесеци, слага се в тава и се залива с 30 мл зехтин. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се пече 30 минути на 180 градуса.
3
Картофи с чери домати на фурна 3
Доматите се слагат в съд за печене, заливат се с 30 мл зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
4
Картофи с чери домати на фурна 4
Сиренето се реже на четири парчета и се пече 12 минути на 220 градуса в покрита с хартия за печене тава.
5
Картофи с чери домати на фурна 5
Всички зеленчуци се смесват, поръсват се с наситнените магданоз и мащерка и се разбъркват.
6
Картофи с чери домати на фурна 6
Зеленчуковата смес се разпределя върху сиренето и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2018
Много вкусно, но за съжаление с това поединично печене отнема много време.
15.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2017
Нямах краве сирене, затова го направих с козе и май го препекох, защото стана твърдо, но иначе вкусно.
14.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Много вкусно и лесно!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2014
Страхотно се получи , добавих към лука малко червено чили ... :))) Благодаря за страхотните идеи :)
12.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Изключително вкусно и леко ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: