Картофи, пълнени с риба

Рецепта от книга на Теодора Пейкова
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2012
Картофи, пълнени с риба
 
Необходими продукти:
6 големи картофа
250 г филе от пъстърва
100 г пресни гъби
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2–3 стръка пресен джоджен
2 стръка пресен девесил
100 г краве масло
2 с. л. зехтин
галета за поръсване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
100 мл рибен бульон
50 мл животинска сметана
1 щипка чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофи, пълнени с риба

Картофите се обелват и се сваряват (не трябва да са съвсем омекнали). Разполовяват се и се издълбават. Две трети от издълбаното се намачква.

 


2
Картофи, пълнени с риба 2

Лукът, чесънът и обелените гъби се нарязват наситно. Рибата се нарязва на малки кубчета. В тиган се загрява зехтин и в него се запържват първо лукът и чесънът, а после се прибавят гъбите и рибата.

 


3
Картофи, пълнени с риба 3

Сваля се от огъня и се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязаните джоджен и девесил. Смесва се със намачканата сърцевина от картофи.

 


4
Картофи, пълнени с риба 4

С получената смес се пълнят картофите. Поставят се в намазана с масло тава,  заливат се с разтопено масло и се поръсват с галета. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, на горното ниво,  до златисто кафяво (25 минути).

 


5
Картофи, пълнени с риба 5

Маслото за соса се загрява и в него се запържва брашното. Налива се малко по малко от загрятия бульон и след това се добавя сметаната. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица.

 


6
Картофи, пълнени с риба 6

В чинии се слага от соса и отгоре се поставят картофите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: