Картофи на фурна с бял сос

Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.10.2016
Картофи на фурна с бял сос
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
150 мл прясно мляко
100 мл олио (или зехтин)
50 г брашно
5 яйца
1 бучка краве масло
150 г кашкавал
сол


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се нарязват на тънки филийки, които се варят в малко подсолена вода с бучка масло.
2
Отделно се затоплят брашното и млякото, и се прави бял сос, към който се прибавят яйцата. Сосът се разрежда с бульон от варенето на картофите.
3
Картофите се прехвърлят в намазнена тава и се заливат с половината сос.
4
Поръсват се с половината от едро настъргания кашкавал.
5
Разбъркват се и се заливат с останалия сос.
6
Поръсват се с останалия настърган кашкавал и се пекат, докато се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: