Картофи на фурна

Бърза рецепта за вкусна гарнитура
Източник: Iva Nedelcheva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.07.2016
Картофи на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг картофи (пресни или стари)
100 г краве масло
50 г кашкавал
1 ч. л. сол
подправки по избор (чубрица, мащерка, копър)


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват и се нарязват на резени или на кубчета.
2
Част от нарязаните картофи се нареждат в намазана с масло тава.
3
Между тях се слагат парченца масло и се поръсва с подправки по избор.
4
Отгоре се нарежда втори слой картофи, добавя се масло и за този пласт, и се поръсва с подправки.
5
Накрая се нареждат и останалите картофи и се поръсват с подправки (ако имате останало масло, може да го сложите отгоре).
6
Картофите се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Когато омекнат и са почти готови, отгоре се поръсват с настърган кашкавал и се запичат за още десетина минути.

Да ви е сладко!



Съвети:
Може да добавите и сирене, което да наредите между пластовете, заедно с маслото.

Картофите стават чудесни, приготвени и в микровълнова фурна, в съд от йенско стъкло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: