Картофи фрикасе

Истинска наслада
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 кг картофи
600 мл животинска сметана
120 мл прясно мляко
3 с.л. дижонска горчица
3 скилидки чесън
1 с.л. Vegeta Original
3 с.л. масло
30 г настърган пармезан

Бон Апети препоръчва:
Каква е разликата между хранене и удоволствие? Vegeta Original ти помага в кухнята повече от 50 години и ти дава свободата да приготвяш най-вкусните ястия за себе си, семейството и приятелите си. Няма как да сбъркаш с универсалната Vegeta. Независимо дали искаш да се насладиш на естествения вкус на храната или да започнеш да изследваш нови творчески комбинации, Vegeta е правилният отговор на всички твои кулинарни въпроси. Комбинацията от подправки и сушени зеленчуци служи като вдъхновение в кухнята по целия свят от десетилетия. Каквото и да приготвиш, Vegeta ще вдъхнови твоята креативност. Месо, зеленчуци, яхнии, печени, прости ястия или кулинарни деликатеси, няма значение - с малко помощ от една супена лъжица Vegeta ще приготвиш ястие, пълно с удоволствие! За вдъхновяващи и креативни ястия Неустоим и завършен вкус на всяко ястие. Създадена да изследва нови комбинации
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Картофи фрикасе
Картофите се обелват, почистват и нарязват на кръгчета с дебелина около 3 мм и се разпределят в подходяща тавичка, намазана с масло.
2
Картофи фрикасе 2
Сметаната, млякото, горчицата, чесъна и маслото се сипват в касерола, загряват се на средно силен огън и се разбъркват.
3
Картофи фрикасе 3
Касеролата се отстранява от огъня малко преди сместа да кипне и се овкусява с Vegeta Original.
4
Картофи фрикасе 4
Изсипва се върху картофите.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

5
Картофи фрикасе 5
След това фолиото се отстранява, поръсва се с настърган пармезан и се пече още 30 - 40 минути, докато сиренето стане златисто-кафяво и картофите омекнат напълно.
6
Картофи фрикасе 6
Ястието се сервира горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: