Картофи „Ана“

Обогатяваме ги със синьо сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
150 г краве масло
100 г синьо сирене
магданоз за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Картофи „Ана“
Картофите се обелват и се нарязват на тънко с помощта на ренде (тип „Мандолина“).
2
Картофи „Ана“ 2
Маслото и синьото сирене се загряват, докато се разтопят.
3
Картофи „Ана“ 3
В намазана с масло тава се подрежда един пласт картофи, намазва се с маслото със сирене и после пак картофи, масло и така, докато продуктите свършат.
4
Картофи „Ана“ 4
Покрива се с алуминиево фолио и се пече около час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
5
Картофи „Ана“ 5
Нарязва се на правоъгълници, които се запичат за 20 минути на 180 градуса, с вентилатор.
6
Картофи „Ана“ 6
Сервира се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Нищо особено и доста мазни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: