Картофено руло „Стеф“

Вкусна глезотийка за сетивата
Източник: Стефани
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.02.2017
Картофено руло „Стеф“
Картофено руло „Стеф“
 
Необходими продукти:
1,2 кг картофи
прошуто (на слайсове)
шунка (на слайсове)
кашкавал
сирене
2 глави лук
100 г краве масло (или маргарин)
2 ч. л. сол
чесън на прах, чубрица и къри на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измиваме, сваряваме и обелваме картофите.
2
Наситняваме лука (аз го пасирах за кратко в блендер).
3
Към картофите добавяме 2 с. л. масло (или маргарин), солта, лука, чубрица, къри и чесън на прах.
4
Намачкваме добре продуктите и разстиламе получената смес върху хартия за печене (или алуминиево фолио). Оформяме като правоъгълник и върху него разпределяме слайсове шунка и настъргано сирене. Внимателно завиваме на руло, с помощта на хартията и отгоре нареждаме слайсове прошуто.

5
Слагаме рулото в тава и покриваме с фолио. Печем около 30 минути на 200 градуса. Малко преди да е готово, изваждаме тавата от фурната, махаме фолиото и поръсваме рулото с настърган кашкавал, след което го връщаме във фурната за кратко, за да се запече.

Бон Апети!


Съвети:
На тази рецепта също ще й подхожда и топено сирене, намазано върху разточената смес.

Ако искате малко повече цвят – поднесете с гарнитура от зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: