Картофено руло със спанак

Със свежа плънка в зелено
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 яйца
150 г брашно (+ за поръсване)
150 г кашкавал
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
2 яйца
1 кг спанак
2 глави лук
2 скилидки чесън
200 г краве сирене
30 г краве масло
1/3 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофено руло със спанак
Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират с преса.
2
Картофено руло със спанак 2
Добавят се брашното, сол, черен пипер и яйцата и внимателно се разбърква.
3
Картофено руло със спанак 3
Получената смес се разстила върху хартия за печене, поръсена с брашно.
4
Картофено руло със спанак 4
Яйцата за плънката се сваряват за 8 минути, обелват се и се настъргват.
5
Картофено руло със спанак 5
Спанакът се попарва с вряла вода, шокира се с леденостудена, отцежда се много добре и се наситнява.
6
Картофено руло със спанак 6
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото.
7
Картофено руло със спанак 7
Добавя се спанакът, готви се 1–2 минути и се дърпа от огъня.
8
Картофено руло със спанак 8
Към сместа се прибавя наситненият магданоз, яйцата и натрошеното сирене. Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер.
9
Картофено руло със спанак 9
Спаначената смес се разпределя върху картофената.

10
Картофено руло със спанак 10
След това с помощта на хартията се завива руло, което се прехвърля в тава с част от хартията.
11
Картофено руло със спанак 11
Залива се с разтопеното масло.
12
Картофено руло със спанак 12
Поръсва се с настъргания кашкавал и се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2022
Много е вкусно, но и моето стана воднисто и затова прилича повече на питка е неправилна форма, но е много вкусно:)
18.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
Не мисля, че може да има проблем с \"тестото\" ако се използват хубави обикновени картофи, на мен ми стана доста гъсто и както е на видеото. Може би само пълнката трябва повече време да се позапържи.....
17.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Явно имах късмет с картофите, защото тестото ми се получи добре. Вместо обикновено брашно сложих овесени ядки смлени на брашно. Накрая стана вкусно и много засищащо.
16.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Картофите наистина трябва да са стари, моето поради тази причина стана по-плоско. Вкусът е по-хубав, когато рулото е студено.
15.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Офортуна, вероятно рулото е имало сладък вкус, заради картофите - случили са се сладки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: