Картофено руло с кайма

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.02.2017
Картофено руло с кайма
 
Необходими продукти:
500 г картофи
10 г краве масло
2 яйца
200 г кашкавал
250 г кайма
олио
галета
чубрица, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват на пюре.
2
Добавят се яйцата, маслото и 100 г настърган кашкавал. Сместа се посолява на вкус.
3
Голяма правоъгълна тава се застила с хартия за печене, която се намаслява и се поръсва с галета. Картофената смес се разстила в тавата на тънък пласт. Пече се 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна.

4
Каймата се запържва. Подправя се с чубрица и черен пипер и се посолява на вкус. Тавата се изважда от фурната и каймата се разпределя равномерно върху картофения блат. Отгоре се настъргват още 50 г кашкавал. Навива се на руло с помощта на хартията, като внимателно се отделя от нея. Поръсва се с останалия настърган кашкавал и се връща във фурната, да се запече до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: