Картофено пюре

Пухкаво и нежно домашно приготвено пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2011
Картофено пюре
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
100 мл прясно мляко
40 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофено пюре

Картофите се обелват, нарязват се на големи парчета и се сваряват.

 


2
Картофено пюре 2

Готовите картофи, още топли, се намачкват с фина преса за пюре. 

 


3
Картофено пюре 3

След това се претриват през фино сито, за да стане пюрето пухкаво.


4
Картофено пюре 4

Млякото се кипва и в него се слага маслото, за да се разтопи. 


5
Картофено пюре 5

Разбърква се и млечната смес се добавя още топла към пресованите картофи. Посолява се и се разбърква. 


6
Картофено пюре 6

Пюрето се поднася като гарнитура към вратните пържоли със сос „Велуте“.



 


Съвети:


Ако направите пюрето с пасатор, то ще стане като лепило.


Ако картофите се намачкат с едра преса за пюре, сместа ще стане хомогенна, но пюрето няма да е пухкаво.


Към пюрето могат да се добавят индийско орехче, хрян или уасаби, според желания вкус.


 



Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2020
Съвършеното пюре!
14.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2017
Страхотна рецепта!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2016
супер е
12.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Чудесно се получи
11.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Откакто открих тази рецепта, винаги правя картофеното пюре по нея и резултата винаги е чудесен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: