Картофено кибе

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г булгур (с варене)
1 глава лук
1 яйце
6 с. л. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за плънката:
250 г кашкавал
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. кимион на зърна


Начин на приготвяне:
1
Картофено кибе
Картофите се сваряват, охлаждат се, обелват се и се намачкват с преса.
2
Картофено кибе 2
Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
3
Картофено кибе 3
Картофите се смесват с яйцето, булгура, настъргания лук, брашното и индийското орехче. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
4
Картофено кибе 4
Трябва да се получи гъста смес, от която лесно да се оформят кюфтета. Ако има нужда, се добавя още брашно. Сместа се оставя в хладилник за 1 час.
5
Картофено кибе 5
Кашкавалът за плънката се настъргва и се смесва с намачкания на паста чесън, наситнения магданоз и стрития в хаванче кимион.
6
Картофено кибе 6
От картофеното тесто се оформя кора, в която се слага от плънката.

7
Картофено кибе 7
Затваря се добре, така че да се получи нещо като яйце.
8
Картофено кибе 8
По същия начин се приготвят всички картофени кибета и се пържат на маслена баня, до златисто, при температура на олиото от 180 градуса.
9
Картофено кибе 9
Изваждат се и се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
10
Картофено кибе 10
По желание се поднасят с млечен или доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Много са вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2015
Станаха супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: