Картофено къри

Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2002
Картофено къри
 
Необходими продукти:
1-2 щипки джинджифил
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. червен пипер
1 щипка лют пипер
сол
1 кг картофи
300 г замразен грах
100-150 г стерилизирани домати
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. олио
1 ч. л. синапено семе


Начин на приготвяне:
1
Картофено къри
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на средни по големина кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът – надребно.
2
Картофено къри 2
Лукът се запържва за минута в сгорещено олио, добавят се чесънът, синапеното семе, кимионът, куркумата и джинджифилът. Пържи се 30 секунди, след което се поставят картофите.
3
Картофено къри 3
Разбърква се, поръсва се с червен пипер, лют пипер, сол и се залива с 1 1/2 ч. ч. гореща вода. Задушава се 10 минути на тих огън.
4
Картофено къри 4
Добавят се доматите, задушава се 10 минути, след което се изсипва грахът. Ястието се вари няколко минути и е готово за сервиране.
Съвет: Ако използвате стерилизиран грах, поставете го заедно с картофите в началото на готвенето.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Кимионът се възприема различно от всеки, затова е на вкус. Опитайте с 1 - 2 щипки смлян кимион.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2019
В приготовлението е споменат кимион, но в продуктите не е описан. "Налучках" с щипка смлян и малко зърна, но подозирам, че се нуждае от още. Какви са точното количество и вид?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


278 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: