Картофени тимбалчета със самардала

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2010
Картофени тимбалчета със самардала
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
30 г маргарин
200 г извара
1 стрък пресен лук
3 щипки чубрица
3 щипки самардала
2 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на еднакви по големина кубчета. Сваряват се в подсолена вода за около 15 минути, отцеждат се и се намачкват на пюре.
2
Докато картофеното пюре е все още топло, към него се прибавя маргаринът и се бърка да се разтопи. Слагат се изварата и нарязаният на колелца лук, подправя се с чубрицата и самардалата и се разбърква.
3
Белтъците се разбиват на сняг, добавят се към охладеното картофено пюре и с дървена лъжица се разбърква добре.
4
Пюрето се разпределя в купички за печене (тимбалчета), в които предварително е поставена намаслена хартия. Тимбалчетата се поставят в дълбока тава, пълна до половината с вода, и се пекат до зачервяване в предварително загрята до температура 220 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: