Картофени тимбалчета

Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2003
Картофени тимбалчета
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
30 г маргарин
200 г извара
1 стрък пресен лук
3 щипки чубрица
3 щипки самардала
2 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Картофени тимбалчета
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на еднакви по големина кубчета. Сваряват се в подсолена вода за около 15 минути, след това се отцеждат и се намачкват на пюре.
2
Картофени тимбалчета 2
Докато картофеното пюре е все още топло, в него се слага маргаринът и отново се мачка. Когато маргаринът се разтопи, се прибавят изварата и нарязаният на колелца лук. Подправя се с чубрица и самардала и се разбърква.
3
Картофени тимбалчета 3
Белтъците се разбиват почти на сняг, сипват се в картофеното пюре и отново се разбърква.
4
Картофени тимбалчета 4
Пюрето се изсипва в покрити с намаслена хартия купички за печене (тимбалчета), които се поставят в тава. В тавата се налива вода и тимбалчетата се пекат при температура 220 градуса около 20 минути.
5
Картофени тимбалчета 5
Когато пюрето се зачерви, купичките се изваждат, обръщат се в чиния и внимателно се махат. Хартията за печене също се отстранява и предястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: