Картофени тиганици

Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2004
Картофени тиганици
 
Необходими продукти:
3 средни картофа
2 яйца
2–3 стръка пресен лук
200–220 г консервирана царевица
2–3 стръка копър
2–3 щипки чубрица
1 ч. л. сол
1 к. ч. олио за пържене
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч. л. къри
чили сос на вкус
2–3 с. л. от мазнината, в която са пържени тиганиците


Начин на приготвяне:
1
Картофени тиганици
Картофите се настъргват на едро ренде. В купа се счупват яйцата, леко се разбъркват и се добавят картофите.
2
Картофени тиганици 2
Лукът се нарязва на кръгчета и заедно с царевицата се слага при картофите. Овкусява се с наситнения копър, чубрицата и солта и се разбърква.
3
Картофени тиганици 3
От сместа се гребва с голяма лъжица и се слага в предварително нагорещеното олио.
4
Картофени тиганици 4
Тиганиците се пържат по 2–3 минути от всяка страна.
5
Картофени тиганици 5
Киселото мляко, кърито, чили сосът и мазнината се разбъркват до получаването на еднородна смес. Полученият сос се сервира заедно изпържените картофени тиганици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: