Картофени пуфети

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2007
Картофени пуфети
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
20 г краве масло
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
2 с. л. накълцан копър


Начин на приготвяне:
1
Картофени пуфети
Картофите се слагат в тенджера, заливат се с вода и се сваряват.
2
Картофени пуфети 2
След като се сварят, картофите се обелват, пасират се с преса и се посоляват.
3
Картофени пуфети 3
В купата на части се налива горещото прясно мляко, като продължава да се пасира.
4
Картофени пуфети 4
Прибавят се нарязаният наситно копър и отделените жълтъци на яйцата.
5
Картофени пуфети 5
Разбърква се, така че продуктите да се смесят добре.
6
Картофени пуфети 6
Белтъците се разбиват с миксер на сняг и постепенно се сипват в картофеното пюре, като се бърка, докато се получи еднородна смес.
7
Картофени пуфети 7
Пюрето се слага в пош и в тефлонова тавичка (или в покрита с хартия за печене тава) се шприцоват розички.
8
Картофени пуфети 8
Пуфетите се поставят в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пекат до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: