Картофени ньоки със сметанов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2010
Картофени ньоки със сметанов сос
 
Необходими продукти:
800 г картофи
4 жълтъка
100 г брашно
1 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
350 мл сметана
1/2 връзка магданоз
2 с. л. настърган „Пармезан”


Начин на приготвяне:
1
Картофите се варят в подсолена вода (желателно е да са с еднакъв размер, ако не са, се режат с еднаква големина, за да се сварят равномерно).
2
В купа се намачкват сварените и обелени картофи, добавят се жълтъците, брашното, индийското орехче и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Всичко се омесва добре. Тестото се разточва като дълга пръчка с цилиндрична форма с диаметър около 1 см.
4
С нож се режат парчета с дебелина 2–3 см. Ньоките се пускат наведнъж в подсолена вряща вода. След около 3–4 минути са готови и се изваждат в затоплен съд за сервиране.
5
Сметаната за соса се загрява в тиган и се добавя накълцаният магданоз. След като сместа заври, се прибавя пармезанът, всичко се разбърква добре и се отстранява от огъня. Сипва се в сосиера и се сервира с ньоките.


Съвет:
Препоръчително е ястието да се консумира веднага след приготвянето.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2016
Аз ги минах и малко на тиган да станат по-хрупкави, а в соса сложих малко гъби :) Не знам колко съм се отклонила от италианскот но ми харесва повече
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: