Картофени ньоки с трюфел

Ресторант "Da Mino", Италия
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2008
Картофени ньоки с трюфел
 
Необходими продукти:
2 картофа
150 г брашно
1 яйце
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
2-3 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
трюфел за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Картофени ньоки с трюфел
Картофите се сваряват небелини, след което се белят и се намачкват на пюре.
2
Картофени ньоки с трюфел 2
Оформя се „кладенче“, в което се чупи яйцето, поръсва се със сол и черен пипер и се сипва зехтинът.
3
Картофени ньоки с трюфел 3
Добавя се брашното и се омесва тесто.
4
Картофени ньоки с трюфел 4
Тестото се разточва на фитил върху набрашнен плот и се нарязва на цилиндърчета.
5
Картофени ньоки с трюфел 5
Ньоките се сипват в тенджера с кипнала подсолена вода, варят се, докато изплуват на повърхността, след което се изваждат.
6
Картофени ньоки с трюфел 6
Маслото се загрява в дълбок тиган, сварените ньоки се запържват за кратко и се слагат в чиния.
7
Картофени ньоки с трюфел 7
Поръсват се с настърган трюфел и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: