Картофени ньоки с масло

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Картофени ньоки с масло
 
Необходими продукти:
400 г картофи
2 яйца
1 с. л. настърган „Пармезан”
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
3 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофени ньоки с масло
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Прехвърлят се в купа и се намачкват с преса за картофи или с вилица.
2
Картофени ньоки с масло 2
Към тях се добавят разбитите яйца, пармезанът, брашното, маслото и наситненият магданоз. Овкусява се с бял пипер и се омесва добре.
3
Картофени ньоки с масло 3
Получената смес се оставя на стайна температура за 30 минути. Разточва се на дълги ленти и се режат отделни парчета по 3–4 см.  Ньоките се варят в подсолена вода, докато изплуват на повърхността. Вадят се с решетеста лъжица.
 
Съвет:
Ньоките се овкусяват с различни сосове, като „Песто”, „Болонез”, може също с разтопено краве масло и различни подправки в много други комбинации. Ньоките се поднасят като предястие, но се добавят и като гарнитура за основни ястия. Може да се овкусят и с настъргано индийско орехче.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Уникална рецепта, направих я с 0,5кг картофи и в средата добавих кайма. Соса е чеснов - кисело мляко, майонеза, чесън, черен пипер и сол :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: