Картофени кюфтета с тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2004
Картофени кюфтета с тиквички
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофа
2 ч. л. сол
500 г тиквички
3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 яйце
2 с. л. брашно
2–3 стръка копър
3–4 стръка магданоз
200 г сирене
30 г краве масло
3–4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с тиквички
Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена с 1 ч. л. сол вода. След като водата кипне, се варят 10 минути.
2
Картофени кюфтета с тиквички 2
Тиквичките се настъргват наедро, посоляват се с 1 ч. л. сол и се оставят за известно време в цедка, за да се отцедят. Чесънът и лукът се нарязват на кръгчета, а сварените картофи се намачкват.
3
Картофени кюфтета с тиквички 3
Тиквичките се измиват от солта, натискат се с ръка, за да се отцедят и се прехвърлят в дълбок съд заедно с чесъна и лука. Добавят се яйцето, брашното, накълцаните копър и магданоз, натрошеното сирене и намачканите картофи и се размесва добре.
4
Картофени кюфтета с тиквички 4
Маслото се запържва, прибавя се олиото и с получената мазнина се намаслява тава за печене. От картофената смес се оформят кюфтета, подреждат се в тавата и всяко се намазва със същата мазнина. Пекат се около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. След това се обръщат, отново се намасляват с мазнината от масло и олио и се пекат още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2018
не са като пържените, но определено са вкусни и много по-диетични:)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2016
много вкусни! хареса ми, че най-накрая разбрах как да ги направя печени и мекички.до сега не съм мазала с масло и картофените кюфтета на фурна ми ставаха сухи. все пак половината ги изпържих, защото не ми стигна място във фурната.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
Уникални станаха! Благодаря за рецептата
3.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2015
гадно е не го яште
2.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2014
Хареса ми, че не се пържи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


354 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: