Картофени кюфтета с риба и майонезен сос

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
3 средно големи картофа
500 г филе от бяла риба (пангасиус)
1 с. л. краве масло
1 яйце
1 с. л. Понзу Цитрус соев сос Kikkoman
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
90 г галета
60 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
150 г майонеза
2 ч. л. Понзу Цитрус соев сос Kikkoman

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос
Картофите се сваряват и се обелват.
2
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 2
Намачкват се с преса на пюре и се оставят да се охладят.
3
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 3
Рибата се нарязва на парчета.
4
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 4
Запържва се в сгорещеното масло за 2–3 минути от всяка страна.
5
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 5
Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 6
След това се намачква с вилица и се разбърква с картофите.
7
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 7
Пресният лук и магданозът се наситняват и се добавят към сместа за кюфтетата.

8
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 8
Яйцето се разбива с Понзу соса Kikkoman.
9
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 9
Сипва се към картофената смес и се разбърква добре.
10
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 10
Оформят се малки кюфтета, които се овалват в галета.
11
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 11
Пържат се в олио от двете страни, докато станат златисти и хрупкави.
12
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 12
Майонезата и Понзу сосът Kikkoman за соса се смесват и се разбъркват с телена бъркалка.
13
Картофени кюфтета с риба и майонезен сос 13
Кюфтетата се поднасят с майонезения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2023
И на нас много ни харесаха. Аз ги направих на фурната - станаха идеални.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2022
Не намерих пангасиус, така че използвах хек. Не съм купувала и препоръчания сос, в майонезата сложих лъжичка горчица и беше ок. Но кюфтетата не станаха нещо особено, приготовленията бяха много, а накрая при слагането в олиото да ги пържа галетата почваха бързо да падат и загарят в мазнината. Станаха и мазни малко. Няма да повторя.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2019
Станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: