Картофени кюфтета с праз

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г праз
600 г картофи
150 г пушен кашкавал
70 г брашно
50 г краве масло
150 мл бяло вино
2 яйца
1/2 връзка магданоз
4 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1 с. л. хрян от буркан
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с праз
Празът се реже на кръгчета, посолява се и се задушава в маслото и виното под капак, докато омекне добре. След това се отцежда.
2
Картофени кюфтета с праз 2
Необелените картофи се сваряват до готовонст. Охлаждат се, обелват се и се настъргват.
3
Картофени кюфтета с праз 3
Кашкавалът се настъргва, магданозът се наситнява. Картофите, празът, кашкавалът, магданозът и яйцата се разбъркват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Картофени кюфтета с праз 4
Добавя се галетата и отново се разбърква.
5
Картофени кюфтета с праз 5
От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат от двете страни в загрято олио до готовност.
6
Картофени кюфтета с праз 6
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол и се разбърква с киселото мляко и хряна.
7
Картофени кюфтета с праз 7
Кюфтетата се сервират с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2020
Наистина са страхотни. Аз добавих и киноа към сместа, след което изпекох във фурна.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Катя Караджова, да - може да ги изпечете - примерно на 180 градуса за 10-15 минути. Бон апети!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2020
Здравейте, възможно ли е да бъдат изпечени?
3.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Много вкусни и свежи (следващите в списъка са тези с моцарела :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
И моите станаха страхотни. Нямах кашкавал, вместо него сложих краве сирене и малко парче синьо сирене. Получи се много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: