Картофени кюфтета с плънка от зеле

Интересна безмесна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (стари)
250 г брашно (+ за плота)
50 мл олио (+ за пържене)
1–2 яйца
1 ч. л. индийско орехче
сол на вкус

за плънката:
500 г кисело зеле
6 скилидки чесън (от туршия)
2 зърна хвойна
1 дафинов лист
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
200 г кисело мляко
30 мл олио
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. ким


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с плънка от зеле
Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват с преса.
2
Картофени кюфтета с плънка от зеле 2
Докато са още топли, се смесват с олиото, яйцата, солта, индийското орехче и брашното. Разбърква се внимателно, без да се прекалява, за да не стане лепкаво тестото.
3
Картофени кюфтета с плънка от зеле 3
Чесънът се бели и се реже наситно.
4
Картофени кюфтета с плънка от зеле 4
Зелето се реже на тънки ивички.
5
Картофени кюфтета с плънка от зеле 5
Запържват се в олиото, докато омекнат. Овкусява се със счуканата хвойна и дафинов лист. Готви се още 3–4 минути.
6
Картофени кюфтета с плънка от зеле 6
С набрашнени ръце се взима от картофеното тесто. Сплесква се и в средата се слага от плънката.
7
Картофени кюфтета с плънка от зеле 7
Затваря се добре и се оформя като голямо кюфте или шницел.
8
Картофени кюфтета с плънка от зеле 8
Пържат се в тиган с незалепващо покритие с мазнина от всяка страна до златисто.
9
Картофени кюфтета с плънка от зеле 9
Олиото се загрява и в него се запържват за няколко секунди кимът и пиперът.
10
Картофени кюфтета с плънка от зеле 10
Изсипва се върху киселото мляко и се разбърква леко.
11
Картофени кюфтета с плънка от зеле 11
Кюфтетата се поднасят с овкусеното мляко.


Съвет:
Така оформените кюфтета може да запечете във фурна на 180 градуса с вентилатор, до златисто, от двете страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


274 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: