Картофени кюфтета с кренвирши

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2004
Картофени кюфтета с кренвирши
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 кренвирш
3 яйца
1 стрък зелен лук
1 стрък целина
1-2 щипки чубрица
1 щипка индийско орехче
30 г масло
олио за пържене
грис и брашно за паниране
200-250 мл прясно мляко
100 г краве сирене
30 г масло
1 с. л. брашно
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с кренвирши
Картофите се обелват, нарязват и сваряват. (Може да се сварят в микровълнова фурна за около 15 минути, като им се налее 1 кафена чаша вода.)
2
Картофени кюфтета с кренвирши 2
Зеленият лук и кренвиршите се нарязват наситно.
3
Картофени кюфтета с кренвирши 3
Сварените картофи се намачкват добре. В тях се поставят наситнените кренвирши, маслото, индийското орехче, чубрицата и едно от яйцата.
Разбърква се добре и се оставя да изстине. В отделен съд се разбиват останалите 2 яйца.
4
Картофени кюфтета с кренвирши 4
Кюфтетата се оформят с намокрени длани на ръцете. Овалват се последователно в брашно, в разбитите яйца и в грис. Пържат се от двете страни в предварително загрято олио.
5
Картофени кюфтета с кренвирши 5
Брашното се запържва в масло, добавя се горчицата, разбива се добре с тел и се отдръпва от котлона. Прясното мляко се добавя постепенно, за да не се пресече. Когато сместа поеме цялото мляко, се поставя намачканото сирене и се връща на котлона. Оставя се да кипне и се бърка 1-2 минути, докато се сгъсти. Кюфтетата се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: