Картофени кюфтета

Източник: Таня
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 25.02.2014
Картофени кюфтета
 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
1 глава кромид лук
1 яйце
сол на вкус
подправки по желание
1-2 щипки сода бикарбонат
олио за пържене

за панировката:
брашно
2-3 яйца
галета


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета
Сваряват се картофите и е добре да се шприцоват или намачкат още топли. Добавят се лукът (настърган на ренде) и всички подправки, по ваш вкус (магданоз, чубрица, черен пипер, копър, къри и др.), като аз слагам и малко сода бикарбонат или бакпулвер, за да се надуят кюфтенцата. Измесва се добре. Овалвам ги в галета или някаква панировка, която си я измислям от различни смеси и ги слагам в хладилника да престоят за да се стегнат.
2
Картофени кюфтета 2
И когато вече са готови, ги панирам в яйце и ги пържа в гореща мазнина.
3
Картофени кюфтета 3
И резултатът беше невероятен.

Съвет:
Вместо кромид лук можете да използвате 1 връзка пресен лук, нарязан наситно.
Содата може да се замени с 1 пакетче бакпулвер.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2019
Много се харесаха вкъщи. Чудесна вечеря.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2015
Използвах бакпулвер вместо сода, а като подправки - сол, червен пипер, магданоз, копър, вегета. Станаха страхотни!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2014
Страхотни са, но им добавих сирене и кашкавал и ги сервирах с чеснов сос.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Приятно хапване!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: