Картофени кюфтенца със спанак и тиквички

Хрупкави, лесни, вкусни
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.06.2017
Картофени кюфтенца със спанак и тиквички
 
Необходими продукти:
400 г картофи
30 г краве масло
1 яйце
1 тиквичка
200 г спанак
2-3 с. л. брашно
200 г кашкавал
1-2 стръка пресен лук
галета
зехтин
копър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват, оставят се да изстинат, обелват се и се настъргват.
2
Добавят се маслото и яйцето и се бърка.
3
Тиквичката се бели, настъргва се и се отцежда добре от водата, която съдържа.
4
Спанакът се бланшира за 2-3 минути в подсолена вода.
5
За първия вид в купа се слага половината от картофената смес и се добавят тиквичката, малко брашно, настърган кашкавал, сол, наситнени копър и пресен лук. Омесва се добре и от сместа се оформят кюфтенца, които се овалват в галета.
6
За втория вид в купа се слага останалата картофена смес, сланакът, настърган кашкавал, наситнен лук, брашно и сол на вкус и от сместа се оформят кюфтенца.
7
Кюфтенцата се подреждат в тава, върху хартия за печене. Всяко се поръсва с няколко капки зехтин и се пекат до готовност (около 20 минути) в загрята на 180-200 градуса фурна, с вентилатор.


Съвет:
По желание в сместа може да се сложи сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Фантазия!Ще си ги приготвяме често.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: