Картофени кюфтенца "40-те скилидки"

Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2005
Картофени кюфтенца
 
Необходими продукти:
40 скилидки чесън
1 глава лук
олио за пържене
3-4 репички за декорация
1 краставица за декорация
1 кг картофи
50 г бадемови ядки
галета за паниране
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтенца
Картофите се сваряват, намачкват се и се омесват със смлените бадемови ядки и сол на вкус. Оформят се кюфтета.
2
Картофени кюфтенца
Кюфтетата се овалват в галета и се пържат в уок с предварително загрято олио. Готовите кюфтенца се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Картофени кюфтенца
Чесънът и лукът се наситняват и се запържват в предварително загрятото в уок олио. Изваждат се върху салфетка.
4
Картофени кюфтенца
Кюфтетата се сервират, като се поръсват със запържени лук и чесън и се декорират с парченца краставица и репички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: