Картофени кюфтенца

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.08.2014
Картофени кюфтенца
 
Необходими продукти:
3 - 4 картофа
150 г- 200 г краве сирене
2 яйца
брашно за овалване
половин глава лук


Начин на приготвяне:
1
Обелваме картофите и ги слагаме в подсолена вода да се сварят.
2
След това изливаме водата и пасираме сварените картофи.
3
Намачкваме с вилица сиренето, а лукът го настъргваме и след това, всичко прибавяме при картофите. Омесваме ги добре.
4
Оформяме кюфтенца, след което ги овалваме в брашно, а после ги топваме в разбитите яйца и ги пържим. Ястието се сервирва с кисело мляко. Бон Апети !
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2014
За първи път ми се получиха тези любими за мен кюфтенца!!! Всеки предишен опит завършваше спровал,но не и този:) Голямо (за мен) щастие! Чудна рецепта,за която много ви благодаря:)))
4.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Отлично основно ястие, аз правя киселито мляко като за пържени туквички с чесън и копър
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
(у)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2014
Правя ги по същия начин, само, че сварявам картофите няколко часа или един ден преди да направя кюфтетата. Така влагата от картофите попива и не ми се пръскат при пърженето.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: