Картофени крокети с целина и розмарин

Това предястие е подходящо както за вегетарианците, така и за всички, които искат да разнообразят списъка на рецептите с картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг стари картофи
1 малка глава целина
2 яйца
2 скилидки чесън
50 г сирене „Пармезан“
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка магданоз
2 стръка розмарин
1/4 ч. л. настъргано индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
5 филии бял хляб
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Картофени крокети с целина и розмарин

Картофите се измиват, не се белят, за да се запази нишестето. Целината се обелва и се нарязва на четири. Зеленчуците се готвят на пара, докато хубаво омекнат.

 

 


2
Картофени крокети с целина и розмарин 2

Чесънът се стрива на паста. Магданозът  и розмаринът се нарязват наситно.  Слагат се в купа заедно с индийското орехче и настърганият пармезан.

 


3
Картофени крокети с целина и розмарин 3

Картофите и целината се пюрират с преса за картофи.

 


4
Картофени крокети с целина и розмарин 4

Добавят се яйцата, налива се зехтина, прибавят се подправките. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


5
Картофени крокети с целина и розмарин 5

Хлябът се смила в блендер.

 


6
Картофени крокети с целина и розмарин 6

От картофената смес се оформят топчета (крокети),след което се овалват  в хлебните трохи.

 

 


7
Картофени крокети с целина и розмарин 7

Пържат се на маслена баня до златисто, след това се поставят върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.

 


8
Картофени крокети с целина и розмарин 8

Поднасят се топли.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат около 34 крокети.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2018
Много вкусни и ароматни!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
идеално за гости
1.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2014
Идеално мезе, много ароматни, добавих им малко кашкавал и станаха много хубави .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: