Картофени крокети с лук

Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2003
Картофени крокети с лук
 
Необходими продукти:
1 пакет готово картофено пюре
100 г грудка целина
1 глава лук
30–40 г краве масло
2–3 щипки индийско орехче
2–3 стръка копър
1 яйце
галета за паниране


Начин на приготвяне:
1
Картофени крокети с лук
Лукът и целината се режат наситно. Запържват се в сгорещеното в малка тенджера масло. Прибавят се 2–3 с. л. вода. Похлупва се и се задушава около 10 минути.
2
Картофени крокети с лук 2
Готовото картофено пюре се приготвя според указанията на опаковката. Към него се прибавят предварително приготвената запръжка от лук, целината, индийското орехче и накълцаният копър.
3
Картофени крокети с лук 3
С помощта на две лъжици от готовата смес се правят малки крокети. Потапят се в разбитото яйце и се овалват в галетата. Подреждат се в намаслена с олио тава. Пекат се около 15 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: