Картофени хлебчета

Златисти и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
300 г бяло брашно
1 яйце
2 стръка салвия
1 с. л. олио
1 1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Картофени хлебчета
Картофите се обелват, сваряват се и се оставят да се охладят, а 80 мл от водата от варенето се заделя.
2
Картофени хлебчета 2
В нея се разтварят маята и захарта, като течността не бива да е гореща.
3
Картофени хлебчета 3
Картофите се намачкват.
4
Картофени хлебчета 4
В купа се смесват брашното, солта, картофите, наситнената салвия и олиото. Сипва се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се в намазана с олио купа да втаса.
5
Картофени хлебчета 5
След това се разделя на 12 топки, които се подреждат в тава, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
6
Картофени хлебчета 6
Намазват се с разбито яйце и се пекат в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.



Съвет: Ако тестото е прекалено лепкаво, се оформя с намазнени ръце.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2024
Здравейте Миленка, радваме, се харесвате нашата рецепта. А и нали знаете, някои от най- вкусните ястия са открити след неволна грешка:)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2024
Чудно вкусни хлебчета. Аз обаче неволно допуснах грешка и сложих яйцето в сместа, та ми се наложи да добавя още малко брашно. Грешката се оказа вярна, защото станаха прекрасни.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2023
Най -вкусните хлебчета, които някога съм правила. Ще запазя в тайна колко изядох, още топли.
6.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2021
Здравей, Викторе! Отнема време, защото е по-тежко от обикновенното. Не можем да кажем точно колко – зависи дали е топло в помещението, колко е влажно и т.н. Наблюдавайте го. Поздрави от нас!
5.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2021
Здравейте, колко време трябва да втаса тестото?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: