Картофена яхния с яйца и карначе

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2005
Картофена яхния с яйца и карначе
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г карначе
100 г кромид лук
2 домата (300 г)
5 яйца
6 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Картофена яхния с яйца и карначе
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят в кипнала подсолена вода 10-15 минути. Добавя се грахът и къкри още 5 минути. След това се отцеждат от водата и се връщат в тенджерата.
2
Картофена яхния с яйца и карначе 2
Доматите се нарязват на кубчета и се запържват в предварително загрятото олио за 3-4 минути. Добавя се настърганият лук, поръсва се с червен пипер и тенджерата се оттегля от котлона.
3
Картофена яхния с яйца и карначе 3
Доматената смес се поръсва със захар и сол и се полива върху картофите. Добавя се нарязаното на хапки карначе, поръсва се с чубрица. Къкри 5 минути на тих огън и се налива 1 ч. ч. гореща вода.
4
Картофена яхния с яйца и карначе 4
Ястието се разпределя в тава. Оформят се 5 кладенчета и във всяко се счупва по 1 яйце. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, докато яйцата се забулят (около 10 минути). Накрая се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: