Картофена яхния с пилешко и зелен боб

Вкусна и засищаща комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
500 г пилешко месо от бутче
1 консерва домати (400 г)
1 глава лук
3 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
3 моркова
200 г зелен боб
2 зелени чушки
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Картофена яхния с пилешко и зелен боб
Картофите се измиват добре и се сваряват. Месото се реже на кубчета.
2
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 2
Слага се в тенджера заедно с лука, нарязан на полумесеци.

3
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 3
Налива се вода, да ги покрие, и се оставят да се варят.
4
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 4
Когато водата се изпари, се налива зехтинът, прибавят се нарязаните наситно чесън и джинджифил и всичко се запържва.
5
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 5
Добавят се и нарязаните на жулиен чушки, наливат се доматите и се оставя да къкри на слаб огън до сгъстяване.
6
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 6
Морковите се режат на кубчета и се бланшират във вряща вода, заедно със зеления боб.
7
Картофена яхния с пилешко и зелен боб 7
Добавят се към яхнията заедно с картофите, овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2020
любима! със грах е също много вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
По принцип обичам да изпробвам различни рецепти, защото ми е скучно да готвя едни и същи до болка познати \"манджи\". Затова бях приятно изненадана от тази вариация на тема \"Картофена яхния\". Джинджифилът внася свежа и различна нотка в иначе добре познатия вкус на традиционната яхния. Сготвих ястието, следвайки указанията /ползвах и видеото/. Зеленият фасул и морковите останаха леко хрупкави, което лично на мен много ми допадна /не знам дали така трябваше да се получи/. Яденето беше много добре прието у дома!
7.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Вкъщи много обичаме яхния със зелен боб и тази се получи изключително добре. Моите малки промени - намалих може би наполовина количеството на картофите (предвид сезона, използвах стари); използвах български консервиран боб; добавих съвсем малко брашно, за да е гъст сосът; пропуснах джинджифилът. Рецептата отива в най-любимите ми :)
6.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2014
Направих я без картофи. Стана много вкусна :)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2014
Рецептата е прекрасна! Получи се добре и със стари картофи (такива имах)!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: