Картофена супа

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2016
Картофена супа
 
Необходими продукти:
5 ленти бекон
1 ч. ч. лук
1/4 ч. ч. брашно
2 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. ч. прясно мляко
700 г картофи
1 ч. ч. сирене „Чедър“
1/2 ч. ч. кисело мляко (или заквасена сметана)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Загрейте голяма тенджера на умерен огън. Сложете нарязания бекон и го гответе, докато стане хрупкав. Извадете бекона с решетъчна лъжица и оставете в съда около 3 с. л. от мазнината от пърженето.
2
Добавете наситнения лук и го оставете да се задуши за около 5 минути, докато омекне.
3
Поръсете брашното върху лука и разбъркайте, докато се смесят добре. Оставете да се задуши за още 1 минута, като разбърквате, за да се сготви брашното.
4
След това налейте пилешкия бульон и разбъркайте. Добавете затопленото мляко, сметаната и пържения бекон, и разбъркайте. Оставете сместа да къкри, но без да ври.
5
Намалете огъня и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Гответе 10-15 минути или докато картофите омекнат, като разбърквате периодично.
6
Добавете накъсания чедър и киселото мляко и овкусете със солта и черния пипер.



Съвет:
Сервирайте супата топла и гарнирана със сирене „Чедър“, наситнен зелен лук, запържен бекон и заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: