Картофена супа „Чочи“

Лека и бърза за приготвяне супа
Източник: Илия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.04.2015
Картофена супа „Чочи“
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
7-8 картофа
фиде на вкус
2 бр. пилешки бульон
1 с. л. чубрица
1 ч. л. черен пипер
1 връзка целина
1 връзка магданоз
1 яйце
1 с. л. сол
1/2 кофичка кисело мляко
30 мл олио
1,5 л вода


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме лука и моркова и ги слагаме в студената вода, заедно със солта и олиото.
2
След като водата заври, ги готвим 5-10 минути и прибавяме нарязаните на кубчета картофи.
3
Малко преди картофите да се сварят, добавяме фидето, чубрицата и черния пипер.
4
Готвим 10 минути и изключваме котлона.
5
Нарязваме магданоза и целината наситно и натрошаваме пилешките бульони.
6
Правим застройка от 1 яйце, киселото мляко и малко оцет. Разбиваме всичко и добавяме от вече поизстиналата супа като не спираме да бъркаме сместа.
7
След това наливаме цялата застройка в супата, като бъркаме непрекъснато.
Добър апетит!


Съвет:
Преди да я застроите, супата трябва да е леко изстинала. След като се застрои супата, тенджерата не се похлупва, докато супата не изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: