Картофена салата със зелен боб и песто

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2012
Картофена салата със зелен боб и песто
 
Необходими продукти:
400 г картофи
250 г зелен фасул (замразен)
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

за пестото:
25 г кедрови ядки
50 г настърган пармезан
2 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
3–4 стръка магданоз
30 мл лимонов сок
6 с. л. ь 6 с. л. зехтин

за гарниране:
25 г кедрови ядки

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Картофена салата със зелен боб и песто

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на шайби. Зеленият фасул се задушава в зехтина заедно с чубрицата, сол и черен пипер и се  отцежда от водата, ако има такава.  


2
Картофена салата със зелен боб и песто 2

Чесънът се наситнява. Босилекът и магданозът се измиват, подсушават се и листата се откъсват от стеблата.


3
Картофена салата със зелен боб и песто 3

Кедровите ядки, пармезанът, чесънът, босилекът и магданозът се пюрират. Прибавят се лимоновия сок и зехтина. Подправя се със сол, черен пипер и захар.


4
Картофена салата със зелен боб и песто 4

Кедровите ядки за гарнирането се запичат на сух тиган.


5
Картофена салата със зелен боб и песто 5

Картофите се разбъркват с боба, слага се пестото, поръсват се запечените кедрови ядки и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Йоана, бобът се „шокира“ и така запазва зеления си цвят. По желание може и само да се сотира.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2016
Рецептата е много приятна, но при задушаване зеленият боб променя цвета си. Не е ли по-добре да се сотира, все пак замразеният боб обикновено е предварително бланширан?
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
Често я поднасям на гости и винаги са я харесвали!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


357 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: