Картофена лазаня с кренвирши

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2003
Картофена лазаня с кренвирши
 
Необходими продукти:
4 кренвирша
1 кг картофи
300 г консервирани домати
2 глави кромид лук
100-150 г кашкавал
3-4 с. л. зехтин
1 1/2 ч. л. босилек
сол, чубрица, черен и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена лазаня с кренвирши
Лукът се реже на шайби, запържва се за 1-2 минути в зехтина и се разрежда с 2-3 с. л. вода. Задушава се 2-3 минути и се оттегля от котлона.
2
Картофена лазаня с кренвирши 2
Картофите и кренвиршите се нарязват на тънки филийки, а доматите се пасират. Дъното на намаслена тава се покрива с нарязаните картофи, сипва се малко от пасираните домати и се добавя малко от запържения лук и резените кренвирши. Овкусява се с босилека и солта и отново се редят картофи. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да бъде от картофи. Залива се с 3-4 с. л. олио и се покрива с домакинско фолио.
3
Картофена лазаня с кренвирши 3
Пече се около 40-50 минути при температура от 180 градуса, след което се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново, докато кашкавалът се разтопи.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2014
Мислех да я качвам аз, защото тази ми е любима и си я правя от години, но вече я има. Обожавам я
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: