Картофена крем супа

ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.02.2014
Картофена крем супа
 
Необходими продукти:
за супата:
2-3 големи картофа
1 средно голям морков
50 г масло
1/2 ч. л. ситна чубрица
сол на вкус

за застройка:
1 жълтък
50 г кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
В подсолена вода сваряваме обелените картофи и моркова. Вече сварени зеленчуците се пасират. Ако е необходимо, се пасират в друг съд и след това се връщат във водата,в която са се варили.
2
Прибавяме маслото и разбъркваме, докато се разтопи напълно. Подправяме с малко сол и чубрица.
3
Разбиваме жълтъка и киселото мляко. Препоръчително е да са на стайна температура. Прибавяме 1 лъжица от супата към застройката.
Добавяме застройката в супата на тънка струйка с непрекъснато разбъркване.
4
Сервираме супата топла. По желание с украса от листа прясна подправка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: