Картофена крем супа със сьомга

Източник: Анна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.05.2015
Картофена крем супа със сьомга
 
Необходими продукти:
500 г картофи
400 г сьомга
1 глава лук
2 с. л. краве масло
2 л зеленчуков бульон
200 мл течна сметана
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва на кубчета, слага се в дълбока тенджера и се задушава в маслото.
2
След това към него се добавят обелените и нарязани на ситни кубчета картофи и се налива горещият зеленчуков бульон.
3
Супата се оставя да ври, до пълна готовност на картофите.
4
Когато картофите омекнат, се добавя почистената от костите и нарязана на едри кубчета прясна сьомга и се овкусява със сол и черен пипер.
5
След около 2-3 минути сьомгата е готова и се изважда с решетъчна лъжица.
6
Супата се дърпа от котлона и се пасира.
7
Когато супата леко се охлади, към нея на тънка струйка и при постоянно бъркане, се добавя течната готварска сметана.
8
Разбърква се добре и се сервира в подходящи купички, като във всяка порция се добавят кубчета сьомга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: