Картофена фокача

Богато гарнирана със сирене и домати
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
300 г краве сирене
350 г брашно (+ за размесване)
1/4 кубче жива мая
1 щипка захар
2 ч. л. сол
120 мл хладка вода
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за заливане)
300 г чери домати
2 ч. л. сух риган
1/4 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Картофена фокача
Картофите се белят. Режат се на кубчета и се сваряват. Оставят се да се охладят и се намачкват с вилица.
2
Картофена фокача 2
Маята се разтваря в малка част от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
3
Картофена фокача 3
Брашното се разбърква със солта. Прибавят се натрошеното сирене, картофите, останалата вода, маята и зехтинът.
4
Картофена фокача 4
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
5
Картофена фокача 5
Втасалото тесто се разпределя в тава, застлана с пергаментова хартия. Притиска се с пръсти и пак се оставя да втаса.
6
Картофена фокача 6
Отново се притиска с пръсти. Залива се със зехтин, поръсва се морска сол и риган.
7
Картофена фокача 7
Подреждат се половинките чери домати и се притискат в тестото. Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2019
Много вкусна и сполучлива рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2016
любима рецепта! готвила съм я за партита и за лесна вкусна вечеря. препоръчала съм я на всичките ми приятелки (:
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Получи се страхотно,много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: