Картофен пирог със зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Картофен пирог със зеле
 
Необходими продукти:
250 г картофи
1 1/2 ч.ч. брашно
1 сурово яйце
2-3 твърдо сварени яйца
4 с.л. краве масло
1-2 ч.л. бакпулвер
1 малка прясна зелка
2 глави лук
3-4 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
мазнина за тавичката


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват и се пасират. След това се смесват с брашното, яйцето, 1 с. л. масло и бакпулвера и се замесва тесто. Зелката се нарязва наситно и се задушава в олиото заедно със ситно нарязания лук, сол и черен пипер.
2
Твърдо сварените яйца се нарязват на кубчета и се прибавят към поомекналото зеле. Сместа се отстранява от огъня и се оставя да изстине.
3
Половината от подготвеното тесто се разстила в намазнена тавичка, изсипва се зелето, а отгоре се покрива с останалото разстлано тесто.
4
Пирогът се набожда с вилица, полива се с останалото разтопено масло и се пече в умерена фурна. Сервира се топъл, а отделно може да се сервира и салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: